Cadouri de Crăciun

Cadouri de Crăciun

Acum vreo zece-doisprezece an ani am scos la editura Karmat Press volumul de proză scurtă ”Cadouri de Crăciun”. Povestirea care dă titlul volumului este tristă și sumbră iar ideea care se desprinde din ea este la fel de întunecată: la o adică noi oamenii nu suntem altceva decât marionete vii, numai bune de cadouri pentru alte civilizații.

christmas-girl-psd71684

Din păcate din cele o mie de exemplare tipărite inițial nu mai am decât un singur exemplar pe care îl păzesc ca pe ochii din cap. Chiar dacă pe vremea aia nu se punea mare preț pe distribuție în cele din urmă am ”scăpat” de ele. Mai oferite cadou, mai date la librării prin contracte individuale. A fost o perioadă fericită pentru că m-am plimbat pe banii obținuți pe cărți prin toată țara. Trenul nu costa încă prea mult, mâncarea era ieftină, dormeam pe unde apucam, prin hoteluri de doi bani dar îmi vindeam cărțile! A fost o perioadă fericită a vieții mele chiar dacă uneori mai trebuie să completez și din ”pușculiță” costurile sau chiar dacă unele librării dădeau faliment până să le vizitez a doua oară și în locul lor găseam un sediu de  bancă sau un restaurant.

CADOURI DE CRACIUN

 

Când am scris ”Cadouri de Crăciun” eram într-o perioadă mai tristă a vieții mele și deși eu sunt un optimist incorigibil am reușit o ”Dark opera”  care nu mă caracterizează. Cândva, când voi găsi un sponsor pentru că editurile nu sunt interesate, în mod sigur voi reedita această carte.

Până atunci aveți grijă pe unde mergeți la colindat în seara de Crăciun: cineva ar putea ajunge la concluzia că ați putea fi perfecți pentru un cadou 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s