Din logica lui Mădălin

Sara pe deal

Despre Mădălin v-am tot povestit, dar nu cred că am spus vreo istorioară mai interesantă ca asta. Din care se vede puțin și logica unui băiețel de câțiva ani. Nu știu precis câți ani avea, dar știa deja să întoarcă orice situație oarecum în favoarea lui. Oricum, era în clasele mici și cum învățătoarea avea mare încredere în el, l-a pus la serbarea de sfârșit de an să recite poezia „Sara pe deal”. Poezie grea pentru vârsta lui dar băiatul se descurca minunat pentru că am avut ocazia să îl ascult în avanpremieră acasă la el.

În seara premierei, care avea loc la casa de cultură a orașului, emoție multă ca de obicei și lume la fel de multă.

Ceilalți copii recită fiecare ce are de recitat și urmează Mădălin, care a fost lăsat la urmă cu poezia lui ca și cum ar fi fost piesa de rezistență a spectacolului.

Iese Mădălin țanțoș în față, se apleacă spre microfon și spune tare, clar și cu dicție „Sara pe deal”. Privește prin sală unde sute de ochi priveau spre el și amuțește. Tatăl și cu mama lui care erau în primul rând ca să-l vadă mai bine îi fac semne de încurajare, din culise învățătoarea îl încurajează și ea așa că Mădălin începe iar:

— Sara pe deal.

A mai privit odată în sală și țuști în culise de unde s-a făcut nevăzut.

Învățătoarea, preocupată să înlocuiască momentul poetic cu altceva, nu a fost preocupată de el dar părinții lui când s-au dus în culise să îl recupereze nu l-au mai găsit.

Unde-i copilul, ce s-a întâmplat cu copilul? Toată lumea era disperată, reflectoarele spectacolului s-au stins dar copilul era de negăsit. După ce a fost scotocită toată casa de cultură și înainte de a anunța poliția despre dispariția lui taică-său are o idee:

— Hai  să îl căutăm acasă!

Nu locuiau așa de departe așa că i-am însoțit și eu până acolo.

Spre surpriza noastră Mădălin era acasă în pat, îmbrăcat în pijamale și făcând pe somnorosul când a fost luat la rost despre dispariția lui subită.

În cele din urmă a explicat scurt:

— Nu ați zis voi când se face seară să fiu acasă în pat. Păi dacă am zis că s-a făcut seara pe deal înseamnă că până ajung eu acasă se face și pe aici. Așa că am fugit acasă și m-am culcat să nu mă prindă seara pe drum.

Caz real și logică de copil!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s