M-am uitat în seara asta la un film SF

M-am uitat în seara asta la un film SF-horror. Este vorba de filmul Sorgenfri ( tradus în engleză prin ” What we become” este primul film produs în Danemarca pe tema postapocaliptică.

zombie-danez

http://www.imdb.com/title/tt3547682/?ref_=fn_al_tt_1

Folosește cam toate clișeele întâlnite în astfel de filme dar mai ales toate zgomotele  aferente. Pe lângă zgomotele de fond scârțitoare se adăugau sunetele guturale ale limbii daneze. Rezultatul este oarecum … apocaliptic nu post apocaliptic. Este de remarcat strădania unui regizor care deși face parte dintr-o țară cu o populație vorbitoare de daneză de doar șase milioane de locuitori să dorească să facă concurență Holiwood-ului.

Jocul actorilor este mult exagerat, certurile sunt la ordinea zilei iar finalul… putea lipsi. Toată lumea mușcă pe toată lumea într-o veselie doar o pereche de adolescenți scapă… dacă scapă.

Numai lipsa din dotarea armatei Danemarcei a bombelor atomice face ca la final să nu fie toți bombardați deși pentru efect puteau împrumuta una de la vecinii mai dotați.

Mi-a lăsat un gust amar și un mare semn de întrebare: pot scrie ceva mai bine de atât dar unde naiba să plasez acțiunea? În munții și câmpiile Americi sau în pădurile și munții patriei?

O să mă gândesc la noapte și o să vă împărtășesc ce am hotărât.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s