O întâmplare de pomină – întâmplări din Romania

O întâmplare de pomină – întâmplări din Romania

 

Nevoit fiind să ajung până la Lidl, după ce am trecut de hoarda de roame cu romulani în braţe de la poartă am căzut pe gânduri: oare să sun la 112 sau să îmi văd de treburi?

Cea mai aproape de mine avea un puradel de câteva luni în braţe şi stătea cu el în plin soare cerând celor care intrau sau ieşeau un leu sau ceva de mâncare. Puţin mai încolo mai aşteptau câţiva de vârste ceva mai mici.

cersetoare

Am intrat cu sufletul îndoit în magazin gândindu-mă că dacă vine Protecţia Copilului sau Poliţia locală precis nu rezolvă situaţia ci în cel mai rău caz o trimite acasă. Ori aici, în faţa magazinului tot îi mai dă cineva câte ceva de mâncare pe când în bordeiul ei mâncau cel mult bătaie de la prezumtivul tată.

Printre rafturi un ţigănuş a căutat din ochi camerele de luat vederi şi s-a ascuns acolo unde credea el că nu îl vede nimeni şi şi-a umplut buzunarele cu bomboane.

Ceva mai încolo o blondă planturoasă şi autentică mânca cu poftă o plăcintă cu mere. Văzându-mi privirea mea uimită a dat din umeri:

— Pe vremuri am lucrat şi eu la Lidl şi ştiu că ce lipseşte se trece la pierderi.

Îndesându-şi ultima bucată în gură a comentat cu reproş:

— Şi oricum nu sunt prea bune… sunt mai bune cele de la Penny.

— Păi este peste drum, am spus eu sarcastic dar ea m-a luat în serios:

— Ştiu, ştiu, acum mă duc şi acolo, mi-a răspuns ea şi am ghicit o vagă invitaţie să merg cu ea peste drum şi să-i ţin de şase până mai înfulecă câteva plăcinte.

Am rămas siderat de această întâmplare. Dacă de la ţigani te aştepţi la un asemenea comportament la blonda planturoasă zău că nu m-aş fi aşteptat.

Am preferat să nu adâncesc problema pentru că probabil că mi-ar fi spus că e şi acesta un mod de a te răzbuna pe preţurile indecente ale magazinelor străine…

 


Un comentariu


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s