Am mai luat un premiu :)

Am mai luat un premiu 🙂

Veşti bune de dimineaţă: am aflat că sunt fericitul câştigător al premiului II al concursului organizat de revista Helion:

http://helionsf.eu/anun-important/

Felicitări participanţilor dar mai ales premianţilor şi nu-mi rămâne decât să încerc ca la anul să iau premiul I. Sau poate că ar trebui să aştept până în anul 2017 ca să se împlinească 30 de ani de când am câştigat ( în anul 1987) premiul întâi la acelaşi concurs.

bucla de histerezis

Pentru cei nerăbdători pun în continuare un scurt fragment din povestire prin care se explică şi titlul:

„Buclă de histerezis

 Stăteam în coconul meu de zealit şi citeam. Altceva nu prea îmi rămânea de făcut între două misiuni, aşa că citeam. Tocmai terminasem povestirea Bucla de histerezis a scriitorului Ilia Varşavski, în care un cercetător rus se teleportează cu ajutorul maşinii timpului în vremea lui Iisus – pe care îl caută pentru a-l studia – şi este confundat cu el într-un final, înainte de a fi extras din acele timpuri. Cercetătorul avea o pelerină de plastic care îl ajuta să plutească pe apă, avea şi o sticlă de votcă cu aspect de apă din care i-a cinstit pe pescari, avea texte comuniste prin care îi indemna la solidaritate socială şi mai avea antibiotice cu care a înzdrăvenit o bolnavă care li se păruse moartă celorlalţi.

Înainte să mă întreb ce părere ar avea comandaţii mei dacă ar afla că citesc din scriitorii ruşi – posibilii noştri inamici la un moment dat – eu mă gândeam dacă aş putea încerca măcar cândva, în viitor, ceva asemănător.”


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s