Pentru că „Vampirul de pe strada Sforii” se găseşte iar la reducere

Pentru că „Vampirul de pe strada Sforii” se găseşte iar la reducere aici:

http://www.librarie.net/p/251221/Vampirul-strada-Sforii-Sergiu-Somesan

m-am gândit să vă dau câteva amănunte despre modul cum am scris acest roman.

Trebuie să spun că iniţial l-am conceput ca pe un roman grafic şi numai costurile tipografice au împiedecat punerea în practică a acestei idei. ( De fapt mai corect ar fi fost să spun roman fotografic după cum o să vedeţi imediat.) Oricum nu am renunţat la idee şi în măsura în care voi găsi un editor receptiv sunt gata să iau Braşovul la pas pentru un alt roman 🙂

Totuşi, cum am bântuit cu fetiţa mea de mână tot Braşovul pentru căutarea unor cadre bune de prins în roman nu mă pot abţine să le pun măcar aici pe site.

La pagina şapte veţi întâlni următorul text care ar fi trebuit să fie însoţit de următoarea fotografie:  „În dimineaţa zilei de vineri, douăzeci şi patru octombrie 2014, două fetiţe de clasa a treia şi un băieţel de aceeaşi vârstă se grăbeau să ajungă la străduţă, la intrarea dinspre Strada Cerbului. Era ora şapte fără câteva minute şi ei ar fi trebuit să ajungă fix la ora şapte la şcoala din Curtea Honterus pentru că doamna învăţătoare organizase, ca la fiecare început de an şcolar, o excursie surpriză.”

Fotografia 1 Doua fetite si un baietel se pregateau sa   intre pe strada Sforii

La pagina 51 veţi întâlni următorul paragraf care ar fi trebuit însoţit de fotografia aferentă:

„În drum, au trecut pe lângă fântâna arteziană din preajma Casei Armatei şi, văzând că Brumaru priveşte lung la cele trei sirene, comisarul nu se putu abţine să îi facă un scurt istoric ca de fiecare dată când prindea câte un musafir străin de Braşov:

— Fântâna asta a fost iniţial în faţa Liceului Andrei Şaguna, dar profesorii de acolo s-au opus prezenţei acestor sirene imorale cu sâni dezgoliţi ce stârneau discuţii contradictorii printre liceenii care îşi petreceau pauzele în faţa lor. În urma protestului, fântâna cu grupul statuar aferent a fost mutată în Parcul Rudolf.

— Par cam triste cum arată aşa, fără apă, dar dar stai numai să le vezi cum vor arăta la primăvară. Înviorează tot parcul.”

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iar la pagina 147 ar fi trebuit să fie inserat Certificatul medico legal de stabilire a virginităţii pentru cea de-a două victimă. Am lucrat destul de mult la el şi chiar dacă numele sunt fictive s-a considerat că aduce prea mult cu un certificat original:

“Scoase dintr-un dosar o foaie de hârtie prinsă într-un plic transparent de probe:

— Iar aici avem Certificatul medico-legal numărul 413 din 14 aprilie anul curent pentru stabilirea virginităţii numitei Vlădoiu Laura. Am pus un agent să îl fotografieze, apoi l-am multiplicat în câteva exemplare color aşa că îl puteţi vedea aici. Nu este foarte clar, dar e suficient pentru a vă putea da seama despre ce anume este vorba.”

Fotografia 3 Certificatul medico legal al Laurei   Vladoiu

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s