Informaţii despre publicarea romanului URSSA

Am semnat, nesperat de repede, contractul cu editura pentru publicarea romanului URSSA- Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste Americane. Chiar dacă amănuntele contractului sunt confidenţiale trebuie să spun că pentru cea de-a douăsprezecea mea carte am beneficiat de condiţii excepţionale. Cele mai bune pe care le-am obţinut până acum! O fi şansa, o fi editura sau poate este vorba chiar valoarea romanului în sine.

Prima mea carte SF citită a fost „Legendele căpitanilor stelari” de G. Altov. A apărut în anul 1962 la Editura Tineretului într-un tiraj de 40.000 exemplare.
legendele_capitanilor_stelari
Nu este nici foarte grozavă şi nici notabilă prin vreuna din cele paisprezece povestiri pe care le conţine. Poate ultima „Floarea de foc” ar merita recitită. Aşa erau vremurile cu accentul pe autorii sovietici deşi, dacă aş fi ştiut că există, aş fi preferat fără îndoială să citesc ceva de Asimov.

Ce vreau să subliniez de fapt? E adevărat că erau alte vremuri, alţi cititori şi alte tiraje dar sunt curios să estimez oare câte exemplare din URSSA se vor vinde într-un an? O mie, două, trei mii de exemplare? Cei care îl vor citi îşi vor da seama fără îndoială că este un roman deosebit şi sunt sigur că printr-un marketing inteligent cartea îşi va găsi cititorii. Cu atât mai mult cu cât romanul nu este unul SF pur ci mai degrabă un roman de spionaj. Interesul posibililor cititori deja se manifestă în mod cert pentru că de când am anunţat apariţia acestei cărţi numărul de vizitatori de pe blogul meu s-a dublat iar în unele zile chiar s-a triplat.
Cum prin amănuntele oarecum tehnice am stârnit până acum interesul domnilor în curând voi da câteva amănunte care în mod sigur vor stârni şi curiozitatea cititoarelor.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s