URSSA – Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste Americane.

Am terminat şi predat la editură romanul URSSA adică Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste Americane.
E pentru prima dată când scriu un roman atât de complex aşa că am fost nevoit să fac fişe pentru 25 de personaje, din cele peste 50 în total. Asta cu atât mai mult cu cât o bună parte din personaje sunt reale şi trebuia ca acţiunile lor din roman să se suprapună perfect peste viaţa lor reală. Mărturisesc că nu am consultat colecţia Pravdei ca să aflu de exemplu dacă Preşedintele KGB, Viktor Cebrikov nu era cumva în altă parte în timp ce eu îl puneam să atace America, dar sincer să fiu nu mai aveam mult până să o fac. Apoi mi-am spus că oricum un preşedinte al KGB-ului are posibilitatea de a se afla unde vrea el lăsând tuturor impresia că se află acolo unde era programat să fie.
O altă problemă s-a ivit chiar de la capitolul doi. Întreaga acţiune a acestui capitol se petrece la bordul submarinului strategic USS Texas, SSBN 999, clasa Ohio şi am fost nevoit să citesc nenumărate pagini despre descrierea vieţii cotidiene pe un asemenea submarin pentru a putea scrie veridic cele câteva pagini din capitol.

Ca să nu mai spun că a trebuit să inventez un număr de submarin strategic nou pentru că submarinele strategice, după ce că sunt puţine, mai au rutele şi misiunile extrem de bine precizate aşa că nu puteam pur şi simplu să iau un submarin şi să-l poziţionez timp de o lună lângă Novaia Zemlia pentru a lansa rachetele balistice spre Lyubim. ( Lyubim este o localitate măruntă din Uniunea Sovietică unde savanţii sovietici au montat o instalaţie secretă menită să atace Statele Unite ale Americii). Aşa că, la fel ca Tom Clancy şi alţii, am adăugat încă un submarin la flota americană pe lângă cele deja existente. În fond de unde ştim noi că nu este chiar aşa?
Apoi a trebuit să mă familiarizez cu puntea de comandă,

100308-N-9588L-023

apoi cu modul în care se lansează rachetele

030606-N-0000X-005

şi nu în ultimul rând cu camera sonarului.

Sonar-shack-angle-2-700

Ca să intru mai bine în atmosfera romanului am pus pe un monitor suplimentar imaginea cu camera sonarului la care priveam din când în când în timp ce scriam la capitolul doi. Mărturisesc că uneori pe la ora două, trei noaptea mi se părea că aud inclusiv pingul sonarului activ emis de pe un submarin sovietic.


3 comments

  1. L-am citit si il recomand tuturor pasionatilor de spionaj, contraspionaj, sabotaj ori contrasabotaj si ce mai sunt in stare sa intreprinda diversele servicii secrete ale lumii. Un roman care face toti banii si rivalizeaza lejer cu cele ale autorilor de peste hotare. Cu toata increderea si sinceritatea spun ca nu m-ar supara deloc sa aflu despre o continuare si va jur ca as da fuga in librarie sa pun mana pe el.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s