Ultima povestire publicată

Ultima povestire publicată se poate citi aici:

http://www.srsff.ro/proza/o-moarte-politicoasa/

Îmi pare rău pentru o selectare atât de morbidă a subiectelor din ultimul timp dar poate există o explicaţie. Se pare că procesul de restabilire după accident este mai puţin rapid decât am sperat. A fost nevoie de o altă intervenţie plus o operaţie la urechea internă care m-a scufundat într-o lume a tăcerii, care nici mie nici moralului meu nu prea i-a ajutat. Mi-am adus aminte că Homer a fost orb atunci când şi-a scris capodoperele aşa că am încercat să îmi închipui că acesta ar fi prilejul să dau ce am mai bun în mine. La alt nivel bineînţeles :)Lucruri care de multă vreme aşteptau să fie scrise dar încă nu le venise vremea sau pur şi simplu nu aveam eu timp pentru ele.
Cum era obositor să tot dau explicaţii la toată lumea că nu aud şi mai ales de ce nu aud, m-am retras de aproape două săptămâni în satul în care am copilărit. Sat Ocniţa, comuna Teaca unde mi-am petrecut primi, şi cei mai fericiţi nouă ani ai vieţii. Cu puţin noroc, şi dacă rezolv cu conexiunea de internet aici aş vrea să îmi petrecu şi ultimii nouă ani de viaţă – dacă reuşesc să aflu din timp care vor fi aceia:)
E greu de crezut că în plin mileniu trei mai există un sătuc în România fără internet, semnal la telefonul mobil numai undeva pe un deal şi numai din când în când iar telefoane fixe sunt numai trei în tot satul. Acum un deceniu, ultimul recensământ arăta că în Ocniţa sunt în jur de o mie de oameni. Între timp au rămas mai puţin de jumătate, majoritatea plecaţi dincolo iar unii chiar „dincolo” în ciuda longevităţii locale destul de ridicate. Nu sunt sigur dar cred că sunt cel mai tânăr locuitor al satului şi în ciuda bărbii albe şi a celor şaizeci de ani ai mei mai sunt unii bătrâni care am impresia că mă întreabă: „ mă copile, dau tu de a cui eşti?” – şi chiar dacă nu folosesc cuvintele astea sunt sigur că aşa gândesc.
Am de gând să rămân aici cam o jumătate de an, până se va face prea frig şi va trebui să fac focul în casă. Sunt de acord să scot apă din fântână cu găleata dar îmi este greu din cauza mâinii accidentate să tai lemne aşa voi rămâne aici atât cât va fi cald în lume. Este bine de ştiut că în această perioadă voi folosi cam de două-trei ori pe săptămână internetul când mă voi duce în Teaca unde există un internet-cafe. Cei şase kilometri dus şi şase întors am încercat în prima fază să îi străbat pe jos şi a fost frumos de câteva ori până în seara asta când s-a pornit vântul şi lapoviţa aşa că a trebuit să apelez la mijloace mecanizate.
Sincer să fiu în prima săptămână am crezut că turbez mai ales din lipsa internetului decât al telefonului. Abia apoi mi-am dat seama cât de mult timp consuma din timpul meu această plagă modernă. Scriam la un text o jumătate de pagină apoi mă uitam pe email să vad dacă mi-am mai scris cineva. Mai scriam câteva rânduri şi mă uitam pe ziare.com să văd ce s-a mai întâmplat în ţară.
Aici bag bătrânul mei laptop în priză, fiindcă se întrerupe curentul la cea mai mică pală de vânt aşa că preventiv este bine să am bateria încărcată, şi scriu. Şi scriu… Cu ce rezultate se vede prin reviste.
Televizor nu am şi nici nu îmi trebuie am avut un radio vechi şi chiar dacă se numeşte Gloria a mers numai vreo trei zile până i s-au umflat condensatori şi a făcut o frumoasă flamă violetă şi un fum înecăcios alb. Cum strada Academiei din Bucureşti de unde cumpăram pe vremuri piese pe sub mână se află la mii de ani lumină, când mă plictisesc foarte tare îmi pun din muzica care o am pe laptop. Nu prea tare că ar fi păcat să-i învăţ pe bătrânii satului cu Lara Fabian. O superbă melodie pe care am copiat-o din timp de pe youtube:

Această melodie este importantă pentru mine pentru că pornind de la ea mi-a venit ideea unui roman SF pe care sper să îl termin în această vară. Se va numi „ Un miliard de ani de pace”.

Îmi cer scuze celor care îmi scriu emailuri că le răspund atât de greu dar motivele sunt cele de mai sus.

Reclame

Un comentariu


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s