Ajutor! Help! Hilfe! 援助 ! Romanul „ Apocalipsa după CEAUŞESCU” suferă şi are nevoie de ajutor!

Ajutor! Help! Hilfe! 援助 ! Romanul „ Apocalipsa după CEAUŞESCU” suferă şi are nevoie de ajutor!

Recunosc sincer că am cunoştinţe limitate de chineză aşa că am apelat la traducătorul google ca să aflu cum se spune „ajutor” în chineză.
Despre ce este vorba? Deşi am corectat şi re-corectat romanul atât singur cât şi cu ajutorul prietenilor, tot a mai scăpat câte ceva. Despre ce este vorba?
Am scris aproape un an la acest roman – cu întreruperile de rigoare bineînţeles. Am undeva datele concrete dar acum nu acestea cred că sunt foarte importante. Important este că l-am terminat pe data de 3 iulie 2012 aşa cum anunţam cu multă mândrie aici, în comentariul 31:

https://sergiusomesan.wordpress.com/about/#comment-2461

Mândru nevoie mare, de parcă eram găina babei care anunţa că a făcut un nou ou, nici nu bănuiam că problemele pândesc nemiloase la cotitură. Pentru redactare l-am trimis pe la jumătatea lui iulie prietenului meu Ştefan Ghidoveanu care l-a terminat destul de repede.
Acţiunea romanului începe pe data de 18 august 2012 iar o cititoare îmi semnalează că pe data de 17 august trenul Băile Felix-Oradea, pe care eroul principal, profesorul Adam, îl foloseşte la un moment dat, a fost anulat. Dacă aş fi fost ceva mai paranoic probabil că aş fi considerat că Patrula spaţiilor s-a autosesizat şi a aranjat anularea trenului. Dar cum nu sunt paranoic absolut deloc prefer să cred că totul nu este decât o teribilă coincidenţă.

Întrebarea pe care vreau să o pun cititorilor este cu totul alta: merită să scot această scenă din roman? Mă refer la o ediţie viitoare, pentru că peste cel mult zece zile apare varianta tipărită la Editura Vremea la care am dat deja „ bun de tipar” şi nu mai pot face modificări.
Aştep aşadar părerile dumneavoastră. Eventual şi la alte aspecte ale romanului dacă este posibil. Chiar acum lucrez la ” Apocalipsa dup Virgil” şi orice feedback, fie el pozitiv dar mai ales negativ, îmi poate fi de folos. Mulţumesc!…


3 comments

  1. Doar o nota de genul… similitudinile cu evenimente si personaje reale nu este deloc intimplatoare. Trenul ala chiar nu are importanta – si asa in Romania orarul trenurilor este ceva SF de cind e lumea.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s